Wat doe jij..?

Gepubliceerd op 17 augustus 2020 om 15:53

Wat doe jij?

Deze vraag is niet geheel volledig. Het vervolg is: ...om de week energievol te beginnen?!

Wat is het heerlijk als je pas na 12:00 uur op de werkvloer zou moeten zijn of misschien heb je nog vakantie. Hoe zou je het invullen. 

Uiteraard yoga is fantastisch maar voor de verandering start eens na een glas citroenwater met

- een (geleide)meditatie van 10 minuten of langer. Daarbij een zacht instrumentaal indiaas muziekje op de achtergrond of laat de vibratie door jou uitgekozen mantra op YouTube binnenkomen.

- daarna een prânayama oftewel een ademoefening waarbij je nog even de stilte laat toenemen en flink gaat aarden voordat alle rush gaat beginnen van de dag.                              Een voorbeeld:

ga zitten voor de Box-breathing / Evenwijdig ademen

adem 4 tellen in, houd je adem 4 tellen

dan 4 tellen adem uit, vervolgens longen leeg 4 tellen: In dit gedeelte van leegte ben je in contact met stilte en het beste in contact met het universum.

Wat je kunt doen is de ademlengtes en het vasthouden en leegtes verlengen mettertijd van 4 naar 8 tellen of meer bijvoorbeeld. Zorg ervoor dat het wel de Box blijft.

- Daarna stap eens op de fiets het bos in waarbij je je hart een beetje meer laat pompen bij het beklimmen van een paar flauwe heuvels. Zo ben je mooi in contact met moeder Gaya.

Zeker weten dat levenskracht door je hele lijf te voelen is

na zo'n ochtend! Be thankful.

 

Succes deze week,

Namasté,

maud

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.